неделя, 1 февруари 2009 г.

Волейбол

Елитчани “шашнаха” “Царевец” във Велико Търново – 3:2
Силистренци - домакини в събота на “Търговище” 


Силистренският ВК “Елит” се възползва от паузата в първенството на Аматьорската волейболна лига (АВЛ) и “отскочи” до Велико Търново, за да изиграе контролна среща с местния “Царевец”. Търновският волейболен клуб е участник в републиканската “А1”-група. Двубоят бе организиран по покана именно на ВК “Царевец”.
В силно драматичната битка, силистренци успяха да измъкнат трудна победа с 3:2 гейма и да повишат настроението си преди заключителните срещи в шампионата на АВЛ.
Отборът на Атанас Токушев отново бе лишен от някои ключови състезатели. Поради различни причини срещата в старопрестолния град пропуснаха Калоян Иванов, Андрей Маринов и Боян Димов.
Двубоят започна с предимство на домакините, които се възползваха от сковаността в редиците на силистренци. Търновци спечелиха много лесно първата част с 25:18. 
Преди началото на втората част наставникът на елитчани Атанас Стойков направи няколко корекции в своя състав, което затрудни максимално домакините, които доста се поизмъчиха, за да спечелят гейма с 25:22.
През втората част силистренци започнаха да намират своето лице, като след внесените корекции се стабилизира посрещането. Плеймейкърът на отбора Ивайло Желязков се разигра и започна да активизира крайните нападатели, чиито офанзиви ставаха все по-непосилни за търновци.
Най-ясно това си пролича в третия гейм, в който елитчани показаха на какво са способни. След комбинации на високо ниво на мрежата, възпитаниците на Атанас Стойков спечелиха гейма с 25:21. Това внесе смут в редиците на домакините, докато силистренци се успокоиха и заиграха много по-концентрирано и ефективно. Четвъртият гейм премина под пълното превъзходство на елитчани, които го спечелиха безпроблемно с 25:16. 
Според предварителната договорка петият гейм се игра до 25 точки, а не както е по правилник до 15. Набраната инерция на ВК “Елит” от предните две части не даде никакъв шанс на домакините. Така се стигна до 25:20 и победа с 3:2 гейма за елитчани.
Страхотен мач за силистренци направиха Мартин Дънев, Любомир Екзаров, Димитър Миланов, Ивайло Желязков, както и Йордан Мавродинов, който се завърна в редиците на ВК “Елит”. 
В събота силистренци са домакини на поредния кръг от първенството на Източна България. Съперник на ВК “Елит” ще бъде тимът на “Търговище”. Срещата ще се състои в залата на ЕГ “Пейо Яворов”.

Баскетбол

“Черно море Одесос” взе скалпа на съперниците си в Силистра
БК “Доростол” на точка зад варненци


Под пълната хегемония на варненския “Черно море Одесос” премина първият кръг от заключителния етап на първенството при момичетата до 14 години в зона “Добруджа”. Турнирът се проведе в силистренската зала “Дръстър”.
Варненци без особени затруднения постигнаха две идентични победи над БК “Доростол” (Силистра) и БК “Дунав” (Русе). “Черно море Одесос” надви с 84:45 силистренци, а във втората си среща за деня надделя над русенци с 86:44.
В последната среща от финалната фаза в тази възраст доростолци постигнаха трудна и драматична победа над “Дунав” с 59:57, с което запазиха шансовете си за първото място.
Шампионките от миналата година заеха второто място във временното класиране след тези двубои.
Вторият кръг от зона “Добруджа” ще се проведе на 4 март във Варна.

Региони за момичета (14), зона “Добруджа” (Заключителен етап), 1/3 място

I кръг, резултати, в Силистра:
“Доростол (14)” – “Черно море Одесос (14)” 45:84
“Черно море Одесос (14)” – “Дунав (14)” 86:44
“Дунав (14)” – “Доростол (14)” 57:59

Програма за II кръг, 4 март, във Варна:
“Черно море Одесос (14)” – “Доростол (14)” (10 ч.)
“Доростол (14)” – “Дунав (14)” (12,30 ч.)
“Дунав (14)” – “Черно море Одесос (14)” (15 ч.)

Класиране М П З Г-Р Т
1. “Черно море Одесос (14)” 2 2 0 170:89 4 
2. “Доростол (14)” 2 1 1 104:141 3
3. “Дунав (14)” 2 0 2 101:145 2

Футбол

Снегът провали контролната среща “Аристон” – “Доростол 2003”
Веселин Вачев пристига днес в Силистра


Лошото време провали контролата между “Аристон” (Русе) и “Доростол 2003” в събота. Падналият сняг и лошият терен не позволиха да се състои двубоят,който 
трябваше да се играе на средношколския терен в крайдунавския град.
Междувременно стана ясно, че разтрогналият с “Несебър” опитен защитник Веселин Вачев пристига днес в Силистра и ще се включи на пълни обороти в заниманията на доростолци. Бившият играч на “Левски”, “Славия” и “Черно море” изчакваше решението на Арбитражната комисия, за да пристигна в Силистра. В края на миналата седмица той успя да “скъса” контракта си с несебърци и остана като свободен агент.
Другият футболист, свързван с “Доростол 2003”, Иван Мартинов, започна тренировки с “Волов” (Шумен). Нападателят дори взе участие и вкара гол в последната контрола на шуменци. В събота “Волов” срази с 3:0 “Бенковски” (Бяла).
Междувременно пропадна и контролата с “Дунав” (Русе), която трябваше да се състои през уикенда. Поради Финансови причини русенци отмениха лагера си в Албена, където трябваше да се изиграе и проверката със силистренци.
Днес силистренци подновяват занимания на стадион “Луи Айер”.

Няма коментари:

Публикуване на коментар