сряда, 11 март 2009 г.

Бокс

Стелиан Христов чукна бронза в Ямбол
Треньорът Красимир Желев:
„Не знаем как ще участваме на следващия турнир”

Стелиан Христов (кат. до 81 кг) от БК „Дръстър” се завърна с бронзов медал от Държавното лично първенство за младежи и жени, проведено в Ямбол. Силистренският клуб бе представен от трима боксьори.
Освен Христов на ринга се появиха Самир Ибрям (кат. до 54 кг) и Веселин Димитров (кат. до 64 кг).
Най-добре от всички се представи Стелиан Христов, който достигна до полуфинала. В първия ден Христов попадна в ролята на „щастливо печелещ” и прескочи автоматично първия кръг. Във втория кръг силистренецът се изправи срещу Людмил Колячев от БК „Кюстендил”. Поради незнайни причини кюстендилецът отказа да се качи на ринга, което класира представителя на БК „Дръстър” на полуфинала. Там Христов се изправи срещу Хаят Расим от БК „Добрич”. Добричлията, който е национален състезател, наложи предимство от самото начало на срещата, но силистренци се сблъскаха със странното поведение на главния арбитър на двубоя. Реферът отсъди няколко странни точки в полза на Расим, както и даде неоснователно предупреждение на Христов. Обяснението на съдията бе, че силистренецът е нанесъл удар с длан по тялото на своя съперник.
В следващия рунд въпросният рефер все пак изпълни намерението си и дисквалифицира Христов заради бой с наведена глава.
„И двете предупреждения са абсолютно неоснователни. Имам запис на срещата и мога с открито сърце да заявя, че решенията на рефера са смешни. В ситуацията, която той тълкува като удар с длан, подобен прийом е невъзможен. Докато при наведената глава съперникът бе настъпил по крака Стелиан и той се опитваше да се измъкне”, коментира наставникът на силистренските боксьори Красимир Желев.
Въпреки малшанса Стелиан Христов достигна до бронзовото отличие в турнира.
Останалите двама представители на БК „Дръстър” - Самир Ибрям и Веселин Димитров, също се представиха добре.
Самир Ибрям записа победа и загуба в Ямбол. Младият талант постигна успех след нокдаун в първия кръг над представител на БК „Бургас”, но загуби във втория кръг.
Веселин Димитров в категория до 64 килограма демонстрира атакуващ стил на игра, но загуби от варненеца Махмуд Хасан.
„Ние се радваме за успеха на Стелиан и се надяваме да продължим с медалите, но не знаем как ще участваме на следващия турнир”, заяви наставникът в силистренската боксова школа Красимир Желев.
Следващото участие на БК „Дръстър” е през следващата седмица в Пловдив.

Футбол
Среща по повод 63 години футболно съдийство в Силистра

На 17 март в Силистра ще се проведе среща на местните футболни съдии и делегати по повод навършването на 63 години от активното съществуване и развитие на реферството в областта.
Честването е организирано от Областния съвет на БФС – Силистра в лицето на неговия председател Георги Нарлев и бившите рефери Никола Маринов и Махмуд Рафиев.



1 коментар: