сряда, 25 февруари 2009 г.

Футбол

Снегът провали “Волов” – “Доростол 2003”
Силистренци коткат “Спортист” (Кайнарджа) за контрола


Снежната виелица, която нападна страната, провали контролата между “Волов” (Шумен) и силистренския “Доростол 2003”. Двубоят бе плануван за събота, но лошите метеорологични условия отказаха двата тима от спаринга.
Все пак силистренци проведоха една тренировка в събота сутринта, след което наставникът на доростолци Георги Иванов – Геша пусна отбора в двудневна почивка.
Днес те отново се събират и ще проведат две тренировки.
Междувременно стана ясно, че след провалената контролна среща с “Волов”, силистренци ще се опитат да организират още една проверка преди началото на шампионата. Ръководството на клуба е влязло в контакт с представители на участника в Областната футболна група “Спортист” (Кайнарджа). При съгласие от страна на тима на “Спортист” срещата ще се изиграе в сряда на стадиона в селото.


Чукански вкара и избяга
Доростолци отново останаха без нападател



Дошлият от “Черноморец” (Балчик) нападател Сашо Чукански напусна лагера на ФК “Доростол 2003”. Играчът, който взе участие в контролата с румънския “Тулча” (1:0) и вкара победното попадение в срещата, бе смятан за сигурно ново попълнение.
Само няколко дни след въпросния двубой юношата на “Черно море” напусна лагера на силистренци.
По този начин за пореден път се провалиха опитите на доростолци да привлекат класен нападател.
Припомняме, че в началото на годината ФК “Доростол 2003” изпитваше сериозни апетити към Иван Мартинов, който дори изгледа контролната среща с “Черноморец” (Балчик) (0:0), но впоследствие премина във “Волов” (Шумен).
След напускането и на Чукански наставникът на доростолци Георги Иванов – Геша ще разчита отново на Станислав Събев и Иван Василков в нападание.

11 силистренски рефери ще се потят във Варна
Четирима делегати на теоретичен изпит


Единадесет силистренски рефери ще бъдат подложени на физически и теоретични изпити във вторник. Покриването на нормативи за съдиите ще се проведе във вторник в морската ни столица Варна.
Единствено асистент-реферът в професионалния футбол Иван Иванов ще бъде подложен на физически натоварвания, докато останалите десет съдии, които ръководят срещи във “В” група, ще решават теоретичен тест.
Освен тях още четирима делегати от Силистра ще проверят знанията си във футолната сфера преди началото на първенствата.


Областната група се събира на 4 март

Това съобщи председателят на Областния съвет на БФС-Силистра Георги Нарлев. 
На 4 март от 10,30 часа в залата на Общинския съвет в Силистра ще се проведе среща на представителите на всички участници в Областното първенство по футбол. 
Сбирката е традиционна преди началото на всеки шампионат. На нея ще бъдат уточнени началото на първенството, както и последните промени и изисквания от страна на местната футболна управа.



Баскетбол


Малките доростолци “отстреляха” “Спортбаскет” и “Добрич 93”

Две разгромни победи постигнаха малките баскетболисти на БК “Доростол” в първия кръг от шампионата при десетгодишните.
На турнира във Варна възпитаниците на Светлана Тодорова постигнаха две лесни победи над съставите на “Спортбаскет” (Генерал Тошево) и “Добрич 93”.
В първата си среща за деня силистренци надигра с категоричното 48:6 състава на “Спортбаскет”, а малко по-късно през деня постигаха впечатляваща победа с 90:8 над тима на “Добрич 93”.
Следващият кръг от шампионата при най-малките ще се проведе в Генерал Тошево на 8 март.

Региони за момчета (10), зона “Добруджа”, група A
I кръг, във Варна, резултати:
 
“Варна (12)” – “Черно море E-on (10)” 8:96
“Доростол (10)” – “Спортбаскет ГТ (10)” 48:6
“Добрич 93 (10)” – “Черно море E-on (10)” 4:93
“Спортбаскет ГТ (10)” – “Варна (12)” 30:20
“Доростол (10)” – “Добрич 93 (10)” 90:8


Тенис на маса

Светла Тодорова първа при жените

През уикенда в залата на НЧ “Св.св. Кирил и Методий” се проведе тенис-турнир за жени. Традиционните надпревари, организирани от ръководството на читалището, се разширяват, след като досега съществуваше турнир само при мъжете.
В състезанието при жените взеха участие десет състезателки. Светла Тодорова нямаше проблеми срещу своите съпернички и заслужено триумфира. След нея втора се нареди Люба Атанасова, а трета остана Кристина Димитрова.
От НЧ “Св.св. Кирил и Методий” съобщиха, че ще бъде направена ранглиста и при жените. Такава съществува в мъжката надпревара, като крайният победител получава специален приз. 


1 коментар: