сряда, 21 януари 2009 г.

Веселин Вачев и Иван Мартинов под прицела на “Доростол 2003”

Силистренският ФК “Доростол 2003” проявява сериозен интерес към двама играчи, които наскоро разтрогнаха договори с предишните си клубове. Трансферните цели на доростолци са Веселин Вачев и Иван Мартинов.

Централният защитник Веселин Вачев е един от вариантите за задравяване дефанзивния вал на доростолци. Бившият капитан на “Черно море”, който е и шампион на България с “Левски” през 2000 година, остана без отбор от известно време и е получил предложение от Георги Иванов-Геша да рита при силистренци.
Нападателната мощ на силистренци се очаква да бъде засилена от Иван Мартинов, който “скъса” с “Дунав” (Русе) на Арбитража през миналата седмица.
Юношата на “Черно море” призна, че има няколко оферти и ще трябва да вземе по-бързо решението си.
Имената на новите в “Доростол 2003” се пазеха дълго време, но те почти сигурно ще акостират в Силистра.
Очаква се днес един от двамата да започне тренировки с новите си съотборници.
Междувременно халфът Николай Начев се прибра от удължената си ваканция и вече поднови занимания. Вчера силистренци тренираха на стадион “Доростол”, за да запазят тревното покритие на “Луи Айер”. Вследствие на топящия се сняг настилката е станала твърде чувствителна, заявиха от клуба.
Единственият отсъстващ от лагера е Иван Василков, който тренира по индивидуална подготовка.
Първата контрола на “Доростол 2003” е следващата сряда срещу тима на “Черноморец” (Балчик).
НОВИТЕ 
Веселин Вачев - роден на 1.04.1973 година. Преминава през отборите на “Левски”, “Спартак” (Плевен), “Славия”, “Черно море” и “Калиакра” (Каварна). Висок е 186 см , тежи 84 кг . Записал е 225 мача в “А” група и е отбелязъл 8 гола.

Иван Мартинов - роден на 22 декември 1980 година във Варна. Играл е за “Черно море”, “Розова долина” (Казанлък), “Девня”, “Черноморец” (Бургас), “Спартак” (Варна), “Несебър” и “Дунав” (Русе). В "А" група има 51 мача и 11 гола, със 7 мача и 1 гол за младежкия национален отбор.

Гафове

По време на престоя си в “Черноморец” се забърква в уникален скандал с ръководството на клуба и е един от водачите на бунта срещу Ивайло Дражев. В последствие се отказва от претенциите си и един от малкото изменили на "каузата" бунтовници. Като следствие кариерата му тръгва стремително надолу и след няколко неуспешни опита да бъде пласиран в чужбина достига дъното с отбора на ОФК “Девня” (с аматьорски статус) в третата дивизия на футболния шампионат на България.

Няма коментари:

Публикуване на коментар