понеделник, 12 януари 2009 г.


Георги Иванов – Геша: 
“Ще предоставя шанс на всички играчи да се докажат” 


Новият наставник на Доростол (Силистра) Георги Иванов – Геша даде специално интервю за “Дръстър ПРЕС”: 
• Г-н Иванов, има ли яснота около програмата на “Доростол” за зимната подготовка? 
• Започваме занимания на 14 януари в Силистра. Десетина дни ще тренираме на стадион “Луи Айер”, след което ще бъдем на лагер в село Ветрен. През това време всички играчи ще преминат функционални медицински прегледи.Ще обърнем внимание на физическата подготовка, като постепенно ще започнем да отиграваме и някои тактически елементи.На този етап има яснота около някои тимове, които ще срещнем в контролни срещи, но ще изчакаме първо да видим кои отбори ще вземат участие на турнира в Албена, за да уточним още няколко допълнителни спаринга. Идеята ни е да се срещаме с по-силни тимове, такива от професионалния футбол, защото “Доростол” се нуждае от повишаване нивото си на игра. След като се стремим към професионалния футбол и искаме да се развиваме, не може да играем с по-слаби отбори. Всички играчи ще получат шанс за изява и да се докажат, като задължително ще привлечем централен защитник и нападател. 
На какъв етап е селекцията в отбора? 
• Засега няма конкретни имена, които ще пристигнат при нас и такива, които ще напуснат. Проявяваме интерес към двама футболисти от “Дунав” (Русе), но засега са водени само разговори без конкретни преговори. Познавам се с някои от играчите от тима и имам впечатления за техните качества. 
• За втори път поемате “Доростол”. Какви са Ви впечатленията от новото ръководство? 
• По време на разговорите с клубното ръководство останах с много добри впечатления от него. Футболното мислене в Силистра се е променило! Останах приятно изненадан от условията, които са осигурили новият президент на отбора Милен Пенчев, като не искам да пропусна и доброто отношение на кмета на Силистра инж.Иво Андонов към футбола в града. Това, което ми беше предложено като условия при предния ми престой в града, сега няма нищо общо. Всичко тук е много по-различно. С новата организация “Доростол” се доближава до професионалния футбол, което допълнително ме амбицира при моето решение. 
• С какви амбиции започвате своята работа в Силистра? 
• Моята основна амбиция е да бъдат положени здрави основи, върху които да бъде изградено нещо качествено. Не искам да коментирам работата на моите предшественици, но изглежда, че е пропуснат този момент. Нашата цел си остава “Б” група. Трябва да се обединим около тази идея и да живеем с нея, за да я постигнем. Сега момчетата си почиват, но след като започнем тренировки, няма да има време за офлянкване. Чака ни много работа!


Няма коментари:

Публикуване на коментар