неделя, 18 януари 2009 г.

Коментар

Дражев vs. Михайлов или Дон Кихот срещу „истинските” рицари?!


Когато е писал „Дон Кихот”, Мигел де Сервантес вероятно доста от рано е прозрял бъдещето. Прозрял го е, защото в съвремието много често ставаме свидетели как т.нар. „ентусиасти” се опълчват на властимащите. 
Никой не отрича тяхното право, но с оглед на цялото състояние на българския народ, а и сбърканата ни народопсихология, това води до някои трагикомични ситуации.
Общонационалният протест пред Народното събрание за пореден път доказа, че ние искаме да направим нещо, мислим го дълго и накрая се излагаме пред целия свят.
Реакцията на 244-те „богопомазани” доказа безсмислието и хиперентусиазма на българския народ да се изпъчи срещу „непукистите”. Хора, които са толкова заслепени от властта, че приемат своите избиратели като средство за забавление. Точно това ни демонстрираха нашите политици преди няколко дни, гледайки през прозореца на Парламента.
Но нали ние сами си ги избрахме?! 
Смятам, че най-големият протест, който може да бъде направен, е през юни, когато нито един от нас няма да уважи избирателните урни. За да не продължават смешниците в костюми да ни се подиграват, да ни се присмиват, защото „несъзнателно” сме им подали кокала. Защото пак сме пропуснали да ги направим център на внимание!
Но нека оставим политическата сапунка на една страна, защото след две седмици предстои едно друго интересно събитие в света на спорта.
Предстоящият конгрес на БФС предизвиква размисли и страсти на много колеги, но каква е истината и какво ще се случи?
Предполагам, че никой няма да се изненада, но изборите за президент са с ясен завършек. Боби Михайлов ще продължи да е властелин на шефското място на съюза. Рекордьорът по мачове с националната фланелка едва ли ще срещне сериозна съпротива от своя опонент. 
Освен това преди месец Боби сериозно си бетонира поста, след като направи първа копка на дълго мечтаната база на националите. Заедно с Мишел Платини и куп видни гости, присъстващи на терените около НСА, Боби показа, че върши нещо.
А кой е съперникът на Михайлов?
Вероятно този въпрос е много по-интересен, отколкото „ясната” победа на Боби.
Ивайло Дражев, наречен от някои „палячо”, от други “революционер”... Всеки има право на интерпретации, но бургазлията си „сложи главата” под брадвата, направи това сякаш без да иска. 
Но дали цялата тази ситуация и шум около „Цар Асен” 23 не крие някаква далавера?! Би ли се учудил някой…
Кандидатурата на бургазлията дойде буквално в продълженията. Последният срок за мераклиите изтече на 14 януари в 17 часа. Три часа преди неговия край новинарските агенции гръмнаха: „Дражев се опълчва на Боби”, „Ивайло Дражев се кандидатира за президент” и други.
Дражев бе издигнат от аматьорски футболен клуб, което допълнително внесе колорит в цялата ситуация. Пловдивският „Асеновец 2005” „стресна” цяла България, че ще има дори и мъничка интрига на Конгреса.
Бургазлията стана известен с престоя си в „Черноморец” (Бургас), който бе съсипан от неговото управление. Освен това Дражев ставаше много строг, когато се налагаше да продаде някой от своите играчи. Умопомрачителните трансферни суми и всякакви пречки бяха само част от арсенала на Дражев.
След като с много трудности той бе отстранен от президентския пост на клуба, бургазлии изпаднаха в „десета глуха”. Отборът стигна и до „В” група.
Едва след като бившият акционер в „Нафтекс” Митко Събев пое събитията в тима, „акулите” се съживиха и в момента са един от най-качествените отбори в страната.
Многомилионната база, която се строи в момента в петролния град, скоро ще събере погледите и на грандовете в българския футбол, а назначаването на Красимир Балъков за старши треньор допълнително повишава амбициите на бургазлии. 
През последните години Дражев се превърна в ДРУГОТО мнение по наболелите футболни въпроси. Той често критикуваше, често плюеше по различни лица.
Но странен е фактът защо много по-влиятелни фигури от Ивайло Дражев се отказаха от борбата с Михайлов!
Бившият спортен министър Васил Иванов – Лучано говори наляво и надясно какво трябва да се промени, как е готов да даде 2,5 млн.евро за чуждестранен селекционер на националния отбор и накрая се отказа.
На Лучано не му стиска, както бе и по време на властването си над „фантомното” Министерство на спорта и туризма, когато само говореше и нищо повече.
Другият претендент Васил Божков се “освети” рано и прозря поредните „вицове”, които разказва Дражев на цялата страна. Отдръпна се елегантно, за да запази своето реноме.
Пламен Червеняков също изяви желание за шефското място, но се отказа.
Е, всичко това е фактология!
На 30 януари предстои борбата на Дон Кихот срещу „истинските” рицари, но дали вятърните мелници, които Дражев развъртя из страната, ще му помогнат?! 



Футбол
 „Доростол 2003” подновява тренировките

След ден почивка  силистренци подновяват заниманията на стадион „Луи Айер”.
Наставникът Георги Иванов-Геша ще проведе две тренировки за деня. Сутрешната започва в 10 часа, а следобед от 15 часа предстои второто занимание за деня.
Очаква се от днес отборът да се подготвя в пълен състав. Пропусналите първата седмица от подготовката Николай Начев и Габриел Русев също трябва да се присъединят към своите съотборници.
Все още не е ясно бъдещето на Добромир Илиев. Младият страж започна подготовка с шуменския „Волов” през миналата седмица и не се яви за началото на зимната подготовка на доростолци.
От клубното ръководство увериха, че Илиев няма разрешение за престоя си в Шумен и скоро той трябва да се върне в Силистра. 
„Положението на Добромир Илиев не зависи от него. Играчът има договорни отношения с нашия клуб и няма право да ходи, където си поиска. Шуменци трябва да преговарят с нас или правата на Илиев ще бъдат спрени за шест месеца”, коментираха от силистренския клуб.
Другият беглец по оста Силистра-Шумен Ивелин Костов-Барона се завърна на „Луи Айер” и вече тренира със съотборниците си. 


Силистренци подкрепят Боби Михайлов на конгреса

Това заявиха от лагера на местния футболен клуб.
Предстоящият на 30 януари конгрес на Българския футболен съюз (БФС) създаде доста различни мнения и позиции по отношение избора на всички клубове.
Както е известно, за президентския пост на „Цар Асен” 23 в края на месеца ще се борят настоящият шеф Борислав Михайлов и Ивайло Дражев.
От лагера на доростолци определиха като грешка участието на президента на клуба Милен Пенчев на срещата в Добрич, където над тридесет клуба обявиха война на БФС.
Според предварителни информации на съботната повторна сбирка в Шумен силистренци нямаха представител.

Тодор Тодоров поема „Академик” (Свищов)
„Студентите” обнадеждени от сливналията за мечтано спасение


Отстраненият от треньорския пост на ФК „Доростол 2003” Тодор Тодоров ще поеме отбора на „Академик” (Свищов). Сливналията е постигнал договорка с ръководството на „студентите” и ще изведе за първа тренировка своите нови възпитаници на 28 януари.
Тогава свищовският тим започва своята зимна подготовка.
Отборът на „Академик” (Свищов) се намира в тежко състояние, след като се бори за оцеляване във „В” Северозападната футболна група.



Няма коментари:

Публикуване на коментар