понеделник, 12 януари 2009 г.


Спортна стрелба София “подари” първи медал на СК “Снайпер” за годината

Жоро Димов от СК по спортна стрелба “Снайпер” донесе първия медал на силистренския спорт за новата 2009 година. На провелото се в София Държавно първенство по спортна стрелба с пневматично оръжие за мъже, жени, юноши и девойки силистренецът се пребори с жестоката конкуренция при юношите-старша възраст.

Участие в дисциплината взеха двадесет и един стрелци от десет клуба.
На стрелбище “Гео Милев” в столицата в дисциплината 60 изстрела с пневматичен пистолет Жоро Димов влезе с четвърти резултат във финала. Силистренецът постигна 543 точки. На точка зад него беше Иво Владимиров от “Левски” с 544 точки, а с актив от 541 т. бе Михаил Абаджиев от ЦСКА.
Финалът предложи доста емоции на участниците, като битката продължи до последния изстрел. Силистренецът постигна резултат на финала от 95.4 т. и с общ резултат 638.4 точки се класира на трето място. Талантът на СК “Снайпер” изпревари само с две десети Михаил Абаджиев от ЦСКА.
Победител в дисциплината стана Соломон Борисов от СК “Тракия” (Пловдив), а среборото остана за Стоян Пушков от НОВЕ.
При девойките силистренският клуб бе представен от две участнички. Шенай Ахмедова и Изабел Петрова се впуснаха в борбата в дисциплината 40 изстрела.
Силистренки се представиха добре и завършиха съответно на шестнадесето и седемнадесето място. 

Няма коментари:

Публикуване на коментар