четвъртък, 15 януари 2009 г.

ФУТБОЛ
“Доростол 2003” прибира 13 хиляди лева от паркинг

Ръководството на ФК “Доростол 2003” продължава чрез различни инициативи да се опитва да подпомага клубния бюджет.
Както е известно, освен платения вход на стадион “Луи Айер” и средствата, отделени от община Силистра, доростолци притежават и няколко имота на територията на града.
Скоро с решение на Общинския съвет бе предоставено място на “Старата автогара”, превърнато в платен паркинг. Парцелът се стопанисва от клуба.
Но през изминалата седмица стана ясно, че местен бизненсмен е проявил интерес към паркинга и желае да го наеме.
Той е уверил клубното ръководство, че ще заплати целогодишния наем на мястото. При договорка между президента на клуба Милен Пенчев и заинтересования бизнесмен близо 13 хиляди лева ще бъдат предоставени на клубната каса.
Междувременно силистренци продължават своята подготовка за пролетния дял на шампионата. Възпитаниците на Георги Иванов – Геша проведоха две занимания, като заложиха на беговите упражнения. 
Днес доростолци ще проведат две тренировки, като след утрешното сутрешно занимание футболистите ще получат почивка. 
В понеделник усилените занимания продължават. 

Геша подготвя лекции за играчите
Треньорът към играчите: “Таблото в съблекалнята май ви е малко!”


Гневна реакция на новия наставник на силистренци Георги Иванов – Геша провокираха играчите още по време на първата тренировка за годината.
На следобедното занимание в сряда треньорският тандем Иванов-Дечев започна с бегови упражнения, като още на първата задача местните футболисти се провалиха.
Видимо не разбрали упражнението, разделените на четири групи играчи взеха да се гонят из терена, което предизвика бурна рекация на наставника Георги Иванов-Геша.
“Таблото в съблекалнята май ви е малко”, заяви бившият играч на “Левски” и “Славия”.
Веднага след забележката всички играчи влязоха в час и започнаха да изпълняват стриктно поставените упражнения.
Преди първото занимание новият наставник разговаря сериозно с играчите, като постави ясни правила пред всички.
Геша изиска от всички сериозно отношение по време на тренировките.

Втори епизод на “Малките клубове срещу БФС” в Шумен

Втора среща на представители от по-малките футболни клубове ще се проведе утре в Шумен. Срещата е насрочена за 13 часа в зала „Форум” на хотел „Шумен”. Основен организатор е кметът на Каварна Цонко Цонев, като се очаква освен клубовете от Северна България, участвали на първата сбирка, в Шумен да пристигнат и представители на по-малките клубове от Южна България. Според запознати малките клубове се обединяват около идеята, че проблемите им могат да се решат единствено при смяна на сегашното ръководство на футболния съюз и възнамеряват да подкрепят кандидатурата на някой от опонентите на Борислав Михайлов. Ивайло Дражев, който също ще присъства на срещата в Шумен, вече анонсира, че предстои за президент на футболната централа да се кандидатира добре познат и влиятелен човек, който не е от средите на футбола. Крайният срок за издигане на кандидатури за президент на Българския футболен съюз изтече вчера.
Припомняме, че идеята на Ивайло Дражев за издигане кандидатурата на влиятелен човек вече “удари на камък”. “Уличеният” Васил Божков се отказа от шанса да се противопостави на сегашния президент на футболния съюз Борислав Михайлов.
На първата среща, проведена в Добрич, взеха участие 31 клуба.

Ивайло Дражев “не излъга” никой за кандидат и се самопредложи

Буквално в последните секунди преди да изтече срокът за внасяне на кандидатури за президент на БФС, ФК “Асеновец 2005” предприе шокиращ ход. Аматьорите издигнаха за кандидат-президент на футболния съюз Ивайло Дражев.
Така на 30 януари един срещу друг на Конгреса на БФС ще се изправят Борислав Михайлов и Ивайло Дражев.
Бургазлията, който се оформи като водач на революцията в българския футбол, пое преди известно време движението за “Чист и честен футбол”.
Бившият президент на “Черноморец” се оказа лицето на недоволството срещу управлението на Борислав Михайлов и в крайна сметка прие да се опълчи на рекордьора по мачове с националната фланелка.
Младен Червеняков и Васил Иванов-Лучано също обявиха своите апетити към президентския стол на “Цар Асен” 23, но впоследствие се отказаха.

БАСКЕТБОЛ
Юношите на БК “Доростол” “повеждат хорото” в заключителния етап

Представителният тим юноши до 19 години на БК “Доростол” ще започне първи участието си в заключителния етап от шампионата по баскетбол в тази възраст.
Шест състава в три кръга ще си оспорват призовите места при най-големите.
Утре силистренци, водени от Светлана Тодорова, излизат в Търговище срещу тимовете на домакините от “Светкавица” и варненския “Черно море E-on”.
Това е първият кръг от надпреварата при юношите. Останалите два турнира ще се проведат в Силистра и Русе.
В междуобластния етап на шампионата силистренци заеха трето място в група “А” на зона “Добруджа”.

Региони за юноши (19), зона “Добруджа” (Заключителен етап), 1/6 място
I кръг, 17 януари, Търговище:

“Лудогорец (19)” – “Светкавица (19)” (10.00)
“Черно море E-on 2 (19)” – “Дунав 2007 (19)” (11.30)

“Светкавица (19)” – “Доростол (19)” (13.00)
“Дунав 2007 (19)” – “Русе (19)” (14.30)
“Доростол (19)” – “Черно море E-on 2 (19)” (16.00)




1 коментар:

  1. Дай някоя снимка на този отбор Доростол (19) - нещо като снимка на славата. Имаш ли?

    ОтговорИзтриване