вторник, 17 февруари 2009 г.

Футбол

“Доростол 2003” би румънци в Оброчище – 1:0
Ново попълнение в редиците на силистренци


Първа победа по време на зимния подготвителен период записа ФК “Доростол 2003”. Вчера в село Оброчище силистренци регистрираха успех с 1:0 над румънския “Тулча”.
Единственото попадение в срещата реализира новото попълнение Сашо Чукански в 84-ата минута. 
Двата тима предложиха динамичен двубой на малцината зрители край терена, като доростолци пропуснаха да победят по-убедително своя съперник.
“ Доволен съм от показаното от момчетата. В тази среща успяхме да сътворим интересни моменти, като създадохме доста положения за гол. Надявам се, че до началото на първенството ще бъдем във върхова форма”, сподели след срещата наставникът на ФК “Доростол 2003” Георги Иванов – Геша.
Новото попълнение Сашо Чукански идва от втородивизионния “Черноморец” (Балчик) и се подвизава на поста нападател. Роденият през 1985 година футболист е юноша на варненския “Черно море”, като през есента е изиграл седем двубоя за балчиклии.  
Припомняме, че контролата с “Дунав” (Русе), която трябваше да се изиграе в петък, бе отменена поради тежък терен.
В събота силистренци играят със състава на “Волов” в Шумен. Проверката е последна за ФК “Доростол 2003” преди подновяването на шампионата във “В” Североизточната футболна група в началото на март.


Волейбол

“Елит” смъкна на земята “Добротица” – 3:0
Силистренци дишат във врата на добричлии след победата


През уикенда в Търговище силистренският ВК “Елит” постигна категоричен успех с 3:0 гейма над “Добротица” (Добрич) в дерби-срещата от предпоследния кръг на Регионалния шампионат по волейбол. Елитчани демонстрираха отново върховата си форма и не оставиха никакви шансове за лидера в класирането. С този успех ВК “Елит” се закотви на второто място и вече се намира на точка зад добричлии кръг преди края на редовни сезон.
Двубоят започна по ужасяващ за състава на Атанас Токушев начин, като добричлии поведоха набързо с 5:0. Това принуди наставникът на елитчани Атанас Стойков да вземе прекъсване, след което силистренските волейболисти излязоха преобразени на полето. Атаките им започнаха да се редуват една след друга, а резултатът постепенно започна да се топи, което доведе и до крайното 25:20 в полза на силистенци. 
Втората част премина под пълното им превъзходство. От самото начало до края на гейма възпитаниците на Атанас Стойков се забавляваха на полето. Мартин Дънев, Димитър Миланов, Любомив Екзаров и Калоян Иванов буквално разпиляха добричлии с класните си отигравания, които бяха възнаградени с аплодисменти от публиката в залата. Така се стигна до категоричното 25:18 за ВК “Елит”.
В третия гейм елитчани излязоха разконцентрирани на полето, което позволи на добричлии да поведат с 8:1 точки. Светкавичната реакция на старши треньора Атанас Стойков по време на техническото прекъсване доведе до резултат.
Силистренци отново заиграха на високи обороти и започнаха да връщат интригата в гейма. В края на частта след “намеса” на реферите добричлии бяха на път да се върнат в срещата. При резултат 23:20 в полза на “Добротица” плеймейкърът на силистренци Ивайло Желязков изпълни няколко бързи сервиса, което обърка посрещането на опонентите им и се стигна до обрат в резултата. В тези минути блокадата на елитчани действаше безотказно и те отбелязаха пет безответни точки, с което затвориха гейма при 25:23 и спечелиха срещата с 3:0 гейма.
В останалите две срещи от група “Север” отборите на “Спортист” (Генерал Тошево) и “Търговище” се поздравиха с категорични победи с по 3:0 гейма над “Варна” и “Екип” (Добрич).
Тази седмица всички тимове в група “Север” почиват, като в последния кръг на 28 февруари силистренци излизат срещу състава на “Екип” от Добрич.

Регионален шампионат по волейбол за мъже на Източна България – 2008/2009
IX кръг, група “Север”, в Търговище, резултати:

„Екип” – „Търговище”    0:3
„Варна” – „Спортист 99” 0:3
„Добротица” – „Елит”     0:3 

Група “Юг”, резултати, в Суворово:
„Родина” – „Нови пазар”       0:3
„Олимпик” – „Черноморец” 3:0
„Бургас” – „Черно море”       0:3

Баскетбол

Юношите се изкачиха на първото място след две победи в Силистра
Момичетата на БК “Доростол” до 10 години дебютираха с победа


С две убедителни победи юношеската формация на БК “Доростол” се изкачи на първото място във временното класиране на шампионата при подрастващите.
Срещите от втория кръг се проведоха в Силистра, като възпитаниците на Светлана Тодорова излязоха пределно мобилизирани, за да се реваншират след двата неуспеха в първия кръг от заключителната фаза в зона “Добруджа”.
В първата си среща за деня силистренци надиграха с 98:41 разградския “Лудогорец”, а във втория си двубой се изправиха срещу състава на БК “Русе”. Възпитаниците на Светлана Тодорова нямаха проблеми и постиганаха лесна победа със 116:53.
Последният, трети кръг при юношите ще се състои на 19 март в Русе.
В петък първите си минути в официални срещи записаха най-малките момичета на силистренската баскетболна школа. Възпитаничките на Росица Атанасова изиграха две срещи, в които записаха една победа и едно поражение.
В първата си среща от програмата на турнира в Русе бъдещите баскетболистки загубиха с 19:6 от състава на “Лудогорец” (Разград). Впоследствие регистрираха дебютна победа с 9:6 над тима на “Светкавица” (Търговище).
Следващите срещи при момичетата до 10 години са на 11 март. 

Региони за момичета (10), зона “Добруджа”
I кръг, в Русе, резултати:

“Светкавица (10)” – “Преслав (10)”                    20:23
“Спортбаскет ГТ (10)” – “Дунав (10)”                  2:48
“Лудогорец (10)” – “Доростол (10)”                     19:6
“Дунав (10)” – “Черно море Одесос (10)”           14:11
“Преслав (10)” – “Спортбаскет ГТ (10)”             30:0
“Доростол (10)” – “Светкавица (10)”                     9:6
“Черно море Одесос (10)” – “Лудогорец (10)”     9:10

Региони за юноши (19), зона “Добруджа” (Заключителен етап), 1/6 място
II кръг, Силистра, резултати:

“Доростол (19)” – “Лудогорец (19)”                           98:41
“Светкавица (19)” – “Дунав 2007 (19)”                     83:97
“Русе (19)” – “Лудогорец (19)”                                    89:90
“Светкавица (19)” – “Черно море E-on 2 (19)”        63:104
“Доростол (19)” – “Русе (19)”                                      116:53

Няма коментари:

Публикуване на коментар