понеделник, 2 февруари 2009 г.

Футбол

Двама нови в “Доростол 2003”
Насрочиха контролата с “Аристон” за сряда


С двама нови футболисти започна седмицата ФК “Доростол 2003”. На първото занимание вчера се появиха опитният защитник Веселин Вачев и прекаралият кратка авантюра във “Волов” (Шумен) вратар Добромир Илиев.
Силистренци ще тренират едноразово през тази седмица, като в началото на следващата ще се върнат към двуразовите занимания.
Междувременно стана ясно, че провалената контрола с “Аристон” ще се изиграе утре. Двубоят пропадна поради лошите атмосферни условия и ръководствата на двата клуба решиха да не рискуват здравето на своите играчи.


Областното първенство започва в края на март



Това заяви председателят на Областния съвет на БФС-Силистра Георги Нарлев. Стартът на пролетния дял на шампионата в “А” ОФГ е избран единодушно от всички тимове, чието желание е да избегнат студеното време и лошите терени.
Освен това стана ясно, че след приключването на редовния сезон в областния шампионат ще се проведе финален двубой, който ще определи шампионата на област Силистра.
Припомняме, че в началото на този сезон бе сменен форматът на първенството, като двадесетте участници бяха разделени в две групи.
По този начин в началото на юни на стадион “Луи Айер” ще се срещнат победителите от двете групи, които в директен сблъсък ще определят носителя на тазгодишната титла.
Подобна среща ще има и между първенците в юношеската надпревара.
След есенния дял на Изток водач е тимът на “Спортист” (Кайнарджа), а на Запад – “Белица”.

Мъри викна 11 като за начало
Красимир Безински и Любомир Шейтанов помагат на селекционера



Новият национален селекционер на България Станимир Стоилов обяви, че му предстоят седем финални срещи до края на квалификациите за световното в ЮАР. Специалистът добави, че ще залага изключително на атакуващия футбол. 
„Аз обичам атакуващата игра. Едно от нещата, които не ми харесват и не ги приемам е мнението, че толкова можем. Искам футболистите да имат по-голямо самочувствие. Обичам играчите си, но повече обичам отбора си”, бяха част от думите на Стоилов, който даде официална пресконференция в неделя. 

„Говорих с Пламен Марков. Пак ще го правя, за да знам какви точно са проблемите, за да играем по този начин. Ние сме колеги, а не е тайна, че сме и приятели. Димитър Бербатов остава капитан на отбора. Не съм дошъл, за да правя промени. Не искам власт, а работа”, продължи новият селекционер Станимир Стоилов. 
„Можеше да водя само националния отбор. Г-н Ганчев беше готов на този вариант, но аз не исках. Имам ангажимент, който държа да изпълня. Когато ми изтече договорът с “Литекс”, е нормално да работя в националния тим”, заяви треньорът на “Литекс” и България. „За мача с Швейцария извиках някои футболисти, които са позабравени. Искам да видя какво е тяхното състояние. Имаме трайно контузенииграчи, които може и да не са готови за важния мач с Ейре. Става въпрос за Мартин Петров, Валери Божинов, Чавдар Янков и Сашо Тунчев. Това са основни футболисти. Не желая да имаме една-две звезди. Искам осемнайсет такива. Всеки, който попадне в групата, е звезда. Това ще са най-добрите футболисти на България. Обещавам да работя честно в името на България”, обяви Стоилов. 
„Не се плаша от рискове, нито от провали. Когато е в името на България, не е чак толкова страшно, ако един треньор се провали”, спомена новият селекционер на „трикольорите”. 
Станимир Стоилов оплю съставената програма преди старта на квалификациите. Според него не е било удачно нашите да почнат с три гостувания и домакинство на Италия. „Още тогава, без да имам нищо общо с националния, казах, че програмата е лоша. Дано и ние да правим програма след време, няма да е такава”, зарече се наставникът на Бербатов, Мартин Петров и компания.

Спортна стрелба

Търговище “подари” четири квоти на СК “Снайпер” за Суперзоната

 
С четири спечелени квоти за Суперзоната се завърнаха силистренските стрелци от участието си в зоновото първенство (ЗОНА1) по спортна стрелба с пневматично оръжие в Търговище, което се състоя през уикенда.
В надпреварата, включваща областите Русе, Силистра, Търговище, Габрово, Варна, Велико Търново и Белене, участваха 63 състезатели на пистолет и 54 на пушка от осем стрелкови клуба. 
Силистренският СК “Снайпер 92”се представи със седемнадесет състезатели в отделните възрастови групи. Наставникът в стрелковата школа инж. Иван Касчийски избра група от по-млади състезатели, подкрепяни от някои по-опитни, за да бъде създадена сплав между тях за натрупване на състезателен опит.
При юношите в дисциплината 60 изстрела с пневматичен пистолет първото място завоюва Георги Узунов, който постигна резултат 542 точки.Участваха 20 състезатели от шест клуба. Освен Узунов при юношите участваха и други четирима представители на местния клуб. Жоро Димов завърши шести. Живко Събев, Кристиян Кулев и Петър Димитров записаха по-задно класиране.
В дисциплината 40 изстрела с пневматичен пистолет при жените Гинка Дачева отново регистрира отлично постижение. Тя постигна резултат от 375 точки, с което “заслужи” второто място от тринадесет участнички.
При мъжете в дисциплината 60 изстрела с пневматична пушка Станислав Касчийски с резултат 549 т. зае второто място. Юлиян Бенов в същата категория е десети.
Четвъртата квота бе на Соня Радева, като с резултата от 361 т. се класира шеста при жените в дисциплината 40 изстрела с пневматична пушка в надпревара с 18 състезателки от 6 клуба. Другите силистренски представители в дисциплината Яница Карапенева, Габриела Георгиева, Теа Димитрова и Гергана Иванова заеха по-задни места в крайното подреждане.
Регламентът на зоните предвижда класиралите се на първите две места от всяка дисциплина мъже и жени и първите трима юноши и девойки придобиват право на участие в състезанието за Суперзоната, които ще се проведе на 1 март 2009 г. в София. Разликата до 12 участници във всяка дисциплина мъже и жени и до 18 във всяка дисциплина юноши и девойки се допълва по резултат, взет от общ Протокол /от трите Зони/. Взема се предвид основният резултат /без финала/.




Няма коментари:

Публикуване на коментар