сряда, 11 февруари 2009 г.

Футбол
Приключи груповата фаза на футболния турнир в Ситово
Районно управление на МВР – “Стройпроект” се срещат на финала


С изиграването на последните срещи приключи груповата фаза на футболния турнир в Ситово. Надпреварата, провеждана на малки вратички в залата на местното училище, събра осем отбора, които бяха разделени в две групи.
Регламентът на турнира срещна всички отбори помежду си и най-добрите два състава от всеки поток се впуснаха във фазата на директните елиминации.
“Опитваме се да доближим правилата максимално до футзала. Срещите се провеждат в две полувремена с продължителност от 20 минути. На терена са по шестима състезатели”, информира един от основните организатори на турнира Драгомир Иванов, който е заместник-кмет “Стопански дейности” към Ситовска община. 
Турнирът стартира в събота, открит от кмета на община Ситово инж. Николай Неделчев, който даде и първия начален удар в турнира. Състезанието се организира под патронажа на местната община, като наградният фонд бе събран от местния безнес.
След изтеглен жребий в група “А” попаднаха съставите на мандра “Ситово”, “Стройпроект”, ЕТ “Тера” и ВиК. В група “Б” сили премериха отборите община Ситово, “Първи май”, мандра “Искра” и Районно управление на МВР – Ситово.
След изиграването на срещите победители в двете групи станаха тимовете на “Стройпроект” и Районно управление на МВР. Двата отбота събраха равен актив с останалите на втора позиция в групите – двете мандри от Ситово и Искра.
Във вторник се изиграха и двете полуфинални двубоя. Мандра Ситово загуби с 1:2 от Районно управление на МВР и се класира за финалния двубой. В другата среща от финалната четворка зрителите станаха свидетели на истинска драма. “Стройпроект” и мандра “Искра” завършиха наравно 1:1 в редовното време. При въртележката на дузпите по-точни се оказаха състезателите на строителната фирма, които постигнаха успех с 4:2.
Днес от 17,30 часа е “малкият” финал между тимовете на мандра “Искра” и мандра “Ситово”. Час по-късно ще бъде даден и първият съдийски сигнал на финалната среща между отборите на “Стройпроект” и Районното полицейско управление на МВР.  
 “Доростол 2003” с безлично равенство срещу “Септември” – 0:0
Марин Радуканов се завърна в редиците на силистренци


Трето поредно равенство записа ФК “Доростол 2003” в контролите преди началото на пролетния полусезон. Вчера на стадион “Луи Айер” в Силистра пред стотина зрители доростолци завъртяха нулево реми с отбора на “Септември” (Тервел).
Срещата премина равностойно, като двата състава не успяха да създадат много голови положения. Наставникът на силистренци Георги Иванов-Геша започна срещата с експериментален състав, като на резервната скамейка останаха титулярите Ивелин Костов-Барона, Николай Начев и Мирослав Начев. В стартовите единадесет за пръв път от дълго времен се появи Мустафа Фучиджи, като ветеранът Светлин Стефанов действаше като нападател. Поредно завръщане в редиците на силистренци направи защитникът Марин Радуканов.
През първата част събитията се развиваха предимно в центъра на терена. Единствено в двадесетата минута Габриел Русев нахлу отдясно и центрира остро, но вратарят на “Септември” се намеси авторитетно. При ситуацията останаха сериозни съмнения за засада. До края на това постно първо полувреме се запомни само далечният изстрел на Даниел Георгиев.
През вторите четиридесет и пет минути гостите действаха по-агресивно и имаха няколко възможности за гол. В редиците на силистренци продължиха грешките при подаванията, като направените смени също не донесоха резултат.
Футболистите от Тервел дори имаха страхотна възможност да открият резултата, но след удар на техен състезател топката кацна на напречната греда пред погледа на силистренския страж Митко Недев.
Ето и състава на доростолци: Василев, Стефанов, Джарналиев, Николов, Павлов, Фучиджи, Георгиев, Осман, Радуканов, Г.Русев, М.Русев. (Резерви: Недев, Илиев, Желев, М.Начев, Костов, Димитров, Н.Начев).
Следващата проверка на ФК “Доростол 2003” е утре срещу елитния “Дунав”. Двубоят ще се състои в Русе. През следващата седмица силистренци ще срещнат румънския “Тулча” в Оброчище.

Волейбол

“Елитчани” дръпнаха пред “Варна”, “точат зъби” на “Добротица”


След съботната победа над “Търговище” с 3:0 гейма силистренският ВК “Елит” се настани удобно на втората позиция в класирането на група “Север”. “Елитчани” са с актив от 17 точки, като третият в подреждането “Варна” има 15.
До края на срещите в групите остават още два кръга, като тази събота в Търговище силистренци излизат в дерби-среща срещу лидера “Добротица” (Дорбич).
В лагера на местния волейболен тим цари оптимизъм преди съботната среща. 
Припомняме, че добричлии се превърнаха в “нежелан” противник за силистренци след миналогодшните скандали в края на първенството.
Междувременно станаха ясни и участниците във финалната осмица на Север, след като отборите на “Добротица”, “Елит”, “Варна” и “Спортист” дръпнаха със сериозна разлика пред “Екип” от Добрич и новаците от “Търговище”.
На юг засега са ясни само първите два тима в класирането – “Черно море” (Варна) и “Айтос”. Място във финалната фаза на турнира ще си оспорват още тимовете на “Олимпик” (Варна), “Нови пазар”, “Бургас” и “Родина” (Суворово).
Срещите от двете групи ще се състоят през уикенда в Суворово и Търговище.  

Няма коментари:

Публикуване на коментар