неделя, 1 февруари 2009 г.

Конгрес на БФС

Борислав Михайлов отново президент
Новият Изпълком без представители
на “Левски” и ЦСКА


Без изненади премина Шестият конгрес на Българския футболен съюз (БФС). Борислав Михайлов бе преизбран за шеф на централата. 
Като цяло конгресът премина без сътресения. Обявилият се за претендент за президентския пост Ивайло Дражев, който по-късно бе отстранен от Комисията по избора, дълго се луташе в коридорите на НДК, но не бе допуснат в залата.
316 делегати на БФС гласуваха "за" преизбирането на легендарния вратар. Девет бяха гласовете против, а тринадесет бюлетини се оказаха недействителни. От присъстващите 373 делегати в началото на конгреса, гласуваха 338 души. Кандидатурата на Михайлов бе единствена, след като тази на Ивайло Дражев бе отхвърлена заради неспазване Устава на БФС. Вотът за президент се осъществи тайно. 
Сред най-интересните делегати, изказали се на Шестия конгрес на БФС, бяха представителите на ЦСКА и “Левски” Александър Томов и Георги Марков, които поискаха отново решение на въпроса с базите и повдигнаха други болезнени проблеми на родния футбол.
Най-големи страсти породи сформирането на Изпълнителния комитет на БФС. Изненадата е, че грандовете в българския футбол ЦСКА и “Левски” останаха без представители в новия Изпълком. За сметка на това солидно са представени отборите на “Литекс” и “Локомотив” (София), които ще участват в новата управа със своите собственици Гриша Ганчев и Николай Гигов. От предложените имена отпадна Дончо Донев. 
Още три клуба са представени в Изпълкома - ОФК “Сливен” с Йордан Лечков, “Несебър” с кмета на града Николай Димитров, както и Марин Митев от “Химимпорт”, свързана с “Черно море”. 
Новите лица в управата са още Камен Михов - прокурор, Атанас Фурнаджиев – изпълнителен директор на Мото-Пфое, Красимир Гергов – рекламен бос, и Михаил Касабов. 
Старите членове Наско Сираков, Емил Костадинов, Йордан Христосков, Андрей Икономов и Камен Костадинов бяха преизбрани. 

Ето и пълния състав на Изпълкома:
Йордан Лечков - 260 гласували "за", 26 "против" 
Наско Сираков - 254 “за”, 32 “против” 
Емил Костадинов - 273 “за”, 13 “против” 
Йордан Христосков - 281 “за”, 5 “против” 
Андрей Икономов - 281 “за”, 5 “против” 
Камен Костадинов - 264 “за”, 22 “против” 
Михаил Касабов - 253 “за”, 33 “против” 
Камен Михов - 284 “за”, 2 “против” 
Гриша Ганчев - 256 “за”, 30 “против” 
Николай Гигов - 260 “за”, 26 “против” 
Атанас Фурнаджиев - 274 “за”, 12 “против” 
Марин Митев - 272 “за”, 14 “против” 
Красимир Гергов - 256 “за”, 30 “против” 
Николай Димитров - 265 “за”, 21 “против” 

Боби “връчи”
националите на Мъри

Веднага след презибирането си като президент на БФС Борислав Михайлов обяви и името на новият селекционер на националния отбор по футбол. Името на “новия” старши на националите не изненада никого. 
Станимир Стоилов ще бъде наставник на “трикольорите”, като заедно с това ще съвмества и работата си като треньор на “Литекс” (Ловеч).

Девет делегати представиха Силистра на Конгреса
Живко Спасов “пропусна” изборите
поради здравословни проблеми

Делегация от девет представители от Силистра представиха областта на конгреса на футболната централа. Единствено представителят на “Спортист” (Кайнарджа) Живко Спасов пропусна избора на нов президент на българския футбол поради здравословни проблеми. 
Местните представители бяха водени от председателя на Областния съвет на БФС Георги Нарлев. 
Делегацията на Силистренска област бе в състав: Петър Иванов, Милен Пенчев, Месут Алиш, Николай Неделчев, Илчо Цанков, Драгомир Иванов, Свилен Спасов и Фикрет Бекир.
“Конгресът премина много добре. Успяхме да регистрираме доста местни клубове като редовни членове, което много ни радва”, сподели председателят на ОС на БФС-Силистра Георги Нарлев.

14 клуба от Силистренско
станаха редовни членове на БФС
Женският ФК “Силистра” e също сред тях


Делегатите на Шестия конгрес на БФС без никакви възражение приеха 343 нови клуба. По този начин общият брой на отборите, вписани в регистрите на футболната централа, е вече около 700.
Нови 14 футболни отбора от Силистренска област бяха приети като редовни членове на БФС. Преди това други шест тима вече бяха вписани в регистрита на футболната централа.
Изненадата сред местните футболни клубове, нови членове на БФС, е присъствието на женския ФК “Силистра”. 
Припомняме, че силистренки се отказаха от тазгодишната кампания на Държавното първенство за жени поради липсата на терен.
Освен тях още тринадесет клуба промениха своя статут от “временни” на “редовни” членове (виж списъка по-долу).
Преди това шест клуба вече бяха придобили статут на редовни членове на БФС.
Това са “Доростол 2003”, “Левски” (Главиница), “Спортист” (Кайнарджа), “Добруджанец” (Алфатар), “Панайот Хитов” (Тутракан) и “Добруджа” (Искра).

Ето и пълния списък на клубовете: “Айдемир” , “Белица”, “Раковски”: (Калипетрово), “Заря” (Цар Самуил), “Правда”, Дулово”, “Кале” (Руйно), “Релакс” (Овен), “Галактика” (Черник), “Нова Черна”, “Брадвари”, “Вихър” (Любен) и “Победа” (Колобър).



Няма коментари:

Публикуване на коментар